Wat is het HospitalitY Project?

HY is een eetclub. Samen met anderen die ook een psychose hebben meegemaakt ga je thuis bij elkaar eten. Je kunt ervaringen uitwisselen over wat je hebt meegemaakt. Voor veel mensen vormt dit een bron van herkenning, erkenning, steun en informatie. Iedereen kan op zijn of haar wijze meedoen. Het maakt niet uit of je vooral wilt luisteren of juist veel wilt vertellen. Je kunt elkaar ondersteunen met advies of begrip.

Een HY-eetclub bestaat uit drie personen. Om de beurt ga je thuis voor elkaar koken. Voor veel mensen is het organiseren van een etentje een hele uitdaging. Daarom krijg je hulp van een verpleegkundige bij de voorbereiding van het etentje.

Voor wie?

HY is voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid die graag in contact willen komen met anderen en vaardigheden willen leren.

Verpleegkundige begeleiding

Samen met de verpleegkundige kun je vaardigheden trainen die nodig zijn om een etentje te organiseren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan koken, sociale vaardigheden of boodschappen doen. Je bepaalt zelf waar je aan wilt werken aan de hand van doelen die je vooraf stelt.

Wanneer?

De HY-groepen starten bij voldoende aanmeldingen. Eén keer per twee weken ga je bij elkaar eten. In een periode van acht maanden zal elke deelnemer vijf keer een etentje organiseren.

Kosten

Deelname aan HY is gratis. De deelnemers delen de kosten voor de maaltijd.

Onderzoek

We willen graag weten of HY een goede methode is om herstel en vaardigheden te verbeteren. HY wordt daarom wetenschappelijk onderzocht. Voor het onderzoek zullen we je vragen om drie keer een aantal vragenlijsten in te vullen (ongeveer 1,5 uur). Bij dit onderzoek hoort ook een korte vragenlijst (3 minuten) die je vier keer per dag invult gedurende drie dagen. Dit wordt om de zes weken herhaald (totaal negen keer). Voor de metingen ontvang je een vergoeding (bij volledige deelname €100,-).

Vragen?

Voor meer informatie kun je een bericht sturen via het contactformulier.

Hoe kun je je aanmelden?

Momenteel worden er geen nieuwe groepen gestart. Mocht je graag aan een eetclub mee willen doen dan kun je via dit met het contactformulier aangeven. In samenwerking met andere organisaties kunnen we bekijken of het mogelijk is om een nieuwe eetclub te starten.